Zoete-aardappel soep

zoete aardappelsoep

Lunch | 20 juli 2017 | By

Denk je dat je soep alleen in de winter kunt eten? De zomer is ook ideaal voor een licht soepje, omdat het niet zwaar is en vrij snel klaar. Je staat dus niet uren in de hete keuken.

Mijn dochter is dol op Zuid-Afrikaanse pompoensoep. Het is een eenvoudige manier om je kinderen wat groenten te voeren. Ik pureer vaak groente in spaghettisauzen of andere sauzen en zo’n soep kan ook gegeten worden als alles gepureerd is… Als variatie op de pompoensoep heb ik laatst deze zoete-aardappelsoep gemaakt. Helemaal niet flauw, want door de bacon heeft deze soep een lekkere pittige smaak.

Probeer het eens. Even niet bakken, roosteren, uitgebreid koken. Als je de soep ’s ochtends maakt (prettig met dit warme weer), kun je het ’s avonds met een stuk brood eten. Je kunt de hoeveelheden gemakkelijk verdubbelen of verdrievoudigen voor grotere groepen.

zoete aardappelsoep

zoete aardappelsoep

zoete aardappelsoep

Als je dit recept gaat maken, laat het mij weten! Schrijf jouw commentaar hieronder of maak een foto en tag mij op Instagram met #renatakookt  
 

Zoete-aardappel soep
Write a review
Print
Prep Time
20 min
Prep Time
20 min
Ingredients
  1. olie
  2. 1 ui, gesnipperd
  3. 100 g magere spek, gesneden in reepjes
  4. 1 rode paprika vers of 1 ingemaakte rode paprika
  5. 1,5 liter bouillon
  6. 2 zoete aardappelen, geschild en in blokjes
  7. 1 knoflookteen of knoflook uit een potje
  8. 150-200 g rode linzen
  9. 1 laurier
  10. 1-2 theelepels Baharat kruiden (bijvoorbeeld van Jonnie Boer)
  11. versgemalen peper en eventueel zout
Instructions
  1. Laat de gesnipperde ui zacht worden in een beetje olie (zonnebloem of olijfolie, dat maakt niet uit). Doe er vervolgens de gesneden spek bij en bak kort op laag vuur. Snijd de paprika in dunne reepjes en doe deze bij de spek. Doe er Baharat kruiden bij (en als je die niet hebt kun je ook hete kerrie gebruiken). Deze kruiden maken de soep pittig, gebruik net zoveel als je wilt. Ik heb in mijn recept 2 theelepels gebruikt.
  2. Pers de knoflookteen uit in de pan en bak nog even mee. Doe nu de in blokjes gesneden zoete aardappels in de pan, samen met de linzen en giet er de bouillon bij. Doe er de laurier bij en breng de soep aan de kook. Laat de soep op een laag vuur zacht koken tot de aardappels gaar zijn. Dit kan 20-30 minuten duren.
  3. Als de soep klaar is, haal de pan van het vuur. Pureer alles met de staafmixer. Breng de soep op smaak met peper en een beetje zout.
Renata Kookt http://www.renatakookt.nl/
Print Friendly, PDF & Email
Deel dit:
Facebooktwitterpinterestmail

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>