Walnoot-chocoladecake

walnoot-chocolade cake

Cakes en taarten | 26 maart 2017 | By

Toen ik klein was ging ik regelmatig logeren bij mijn oma, die in een dorp 20 km van mijn woonplaats woonde. Ze had een klein huisje met een grote tuin. In haar kolengestookte oven bakte ze iedere week iets lekkers. Deze traditie heb ik van haar overgenomen en meestal bak ik op zondag een cake of brood. Tijdens mijn kindertijd was het in het communistisch Tsjechoslowakijke niet makkelijk om walnoten te kopen. Maar ik het dorp waar mijn oma woonde (en waar ik ook geboren was) kon je altijd via een buurvrouw aan walnoten komen. Er stonden redelijk veel walnootbomen en mensen ruilden hun oogst voor de oogst van iemand anders. Het kon dus gebeuren dat mijn oma een zak walnoten kreeg en dat ze daarvoor een mand met appels “betaalde”.

Dit is een heel eenvoudig recept voor een walnotencake. Je kunt het eten bij de thee of koffie of je kunt het serveren als een toetje, nog warm, met een bolletje ijs. Ik heb deze cake met Kerst gebakken en toen ook foto’s gemaakt, maar ik bak hem regelmatig omdat mijn zoon hem erg lekker vindt.

Ik heb al eens een koffie-walnoten cake gebakken. Het recept van vandaag is sneller klaar. Ik ga een stukje nemen met een kopje koffie en denk aan mijn oma.

bloem voor de cake

Walnoot chocolade cake

Als je dit recept gaat maken, laat het mij weten! Schrijf jouw commentaar hieronder of maak een foto en tag mij op Instagram met #renatakookt  
  

Walnoot-chocolade cake
Write a review
Print
Prep Time
25 min
Cook Time
40 min
Prep Time
25 min
Cook Time
40 min
Ingredients
 1. 50 g gesmolten boter
 2. 4 eieren
 3. 100 g fijne kristalsuiker
 4. 1/2 theelepel vanille-extract
 5. 100 g zelfrijzend bakmeel
 6. 50 g cacaopoeder
 7. 2 theelepels bakpoeder
 8. 50 g walnoten (of pecanoten) gehakt
 9. vloeibare margarine voor de vorm
Instructions
 1. Beboter een ovenschaal (20x20 cm). Verwarm de oven voor op 160 graden.
 2. Klop de eieren, de kristalsuiker en het vanille-extract samen. Giet er de gesmolten boter bij en zeef er vervolgens de bloem, de cacaopoeder en de bakpoeder op. Meng alles goed door en roer er als laatste de gehakte walnoten doorheen. Giet het mengsel in de voorbereidde, beboterde vorm.
 3. Bak de cake in de voorverwarmde oven ongeveer 30-40 minuten.
 4. Bestrooi de cake met poedersuiker als je wilt en serveer warm of koud. Warm is deze cake lekker met een bolletje ijs!
Renata Kookt http://www.renatakookt.nl/
Print Friendly, PDF & Email
Deel dit:
Facebooktwitterpinterestmail

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>