Ricotta-spinazie broodjes

ricotta-spinazie broodjes

Lunch | 17 juli 2016 | By

Ik ben altijd op zoek naar variaties op standaard recepten. De gebruikelijke worstenbroodjes zijn een beetje saai… Daarom heb ik een andere vulling gekozen, heel gezond en licht, met spinazie en ricotta. Deze broodjes ruiken zo heerlijk als ze uit de oven komen! Wij eten ze eigenlijk altijd te warm. Met een salade heb je een heerlijke lunch. Je kunt de broodjes gemakkelijk meenemen naar je werk of naar een picknick en ze zijn zelfs goed in te vriezen. Denk er aan dat je ze na het ontdooien een paar minuten op 200 graden in de oven knapperig laat worden.

Zo kun je het bladerdeeg voorbereiden:

ricotta en spinazie broodjes

ricotta broodjes

ricotta spinazie broodje

Dit is een frisse appelsalade, lekker bij deze broodjes.

salade met appel

Als je dit recept gaat maken, laat het mij weten! Schrijf jouw commentaar hieronder of maak een foto en tag mij op Instagram of Facebook met #renatakookt  

Ricotta-spinazie broodjes
Write a review
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
30 min
Prep Time
20 min
Cook Time
30 min
Ingredients
  1. een pakje bladerdeeg (10 plakjes)
  2. 1 ei, losgeklopt
  3. bloem voor de werkplaat
Voor de vulling
  1. 25 g boter
  2. nootmuskaat (hoeft niet)
  3. 350 g verse spinazie
  4. 500 g ricottakaas
  5. 2 eierdooiers
  6. 30 g bloem
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Leg de bladerdeegplakjes op een met bloem bestoven werkvlak en laat ze ontdooien. Maak intussen de vulling.
  2. Pak een grote koekenpan en laat op een laag vuur de boter smelten. Doe er zout, peper en nootmuskaat bij. Was de spinazie en leg de natte spinazie in de koekenpan. Kook het ongeveer 2 minuten. Doe de spinazie vervolgens in een zeef en druk alle vocht er uit. Je houdt niet zoveel spinazie over, maar ten genoeg voor de vulling. Laat de spinazie op een dienblad afkoelen
  3. Meng de ricotta, eierdooiers en bloem in een grote schaal en breng op smaak met genoeg peper. Doe er vervolgens de spinazie bij, roer goed door en breng weer op smaak als het nodig is. Verdeel de vulling met een lepel over de 10 bladerdeegplakjes en maak er broodjes van, zoals hierboven op de foto.
  4. Leg de broodjes op een met bakpapier bedekte bakplaat, bestrijk ze met het losgeklopte ei en bak ze ongeveer 25-30 minuten in een voorverwarmde oven.
  5. Deze broodjes zijn lekker warm en koud. Je kunt ze ook goed invriezen. Lekker met een salade.
Renata Kookt http://www.renatakookt.nl/
Print Friendly
Deel dit:
Facebooktwitterpinterestmail

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>