Over Renata kookt

Hallo, mijn naam is Renata Hamsikova. Welkom op mijn website renatakookt.nl. Ik ben al 30 jaar geïnteresseerd in eten, koken en ingrediënten. Mijn moeder heeft mij heel praktische dingen in de keuken geleerd voordat ik op mezelf ging wonen en van mijn oma heb ik leren bakken. Zij maakte de lekkerste gistdeegcakes in haar met hout gestookte oven!

kookschrift

Het kookschrift van mijn oma, waarin ze rond 1928 begon te schrijven.

Koken is mijn hobby. In mijn dagelijkse werk houd ik mij bezig met hoogbegaafdheid. Om precies te zijn met advies geven aan ouders en leerkrachten van hoogbegaafde kinderen. Als je hier meer over wilt lezen, kun je op mijn andere website kijken www.ieku.nl.

De recepten op deze website zijn allemaal door mij persoonlijk gekookt en gefotografeerd. Ik kook altijd gerechten die in een gewone keuken op een doordeweekse dag gekookt kunnen worden. Sommige recepten vergen iets meer tijd, die kun je dan in het weekend koken. Ik ben ook dol op inmaken en broodbakken. Daarom heb ik deze recepten apart verzameld.

Ik ben altijd gewend geweest met verse ingrediënten te koken. Dat heb ik ook van mijn moeder en oma geleerd. Ik houd niet van potjes en zakjes met kant-en-klare sauzen of kruiden, hoewel die soms, op een hele drukke dag, toch handig kunnen zijn. Ik probeer ze te gebruiken alleen als het echt niet anders kan, want dat vind ik weer beter dan bijvoorbeeld een snackbar.

renata met cheetah

Ik ben dol op cheetahs…

Mijn familie

Ik ben opgegroeid in Tsjechië en woon al bijna dertig jaar in Nederland. Mijn moeder en mijn broer en zijn gezin wonen in Tsjechië. In de keuken laat ik mij inspireren door mijn kindertijd in Tsjechië maar ook door mijn reizen. Nu woon ik samen met mijn twee kinderen in Hoorn. Zij zijn de eersten die mijn kookkunst mogen proeven. En je weet het: het zijn de meest eerlijke critici en dat is maar goed ook.

10 grappige feiten over mij:

 1. ik hou van racemotoren en –auto’s
 2. ik hou van boeken van Jane Austen en van kostuumdrama’s
 3. mijn lievelingslanden zijn Zweden en Zuid-Afrika
 4. ik spreek zeven talen
 5. je kunt mij wakker maken voor cappuccino en sticky tofee pudding
 6. mijn lievelingsdrank is Engelse thee
 7. ik ben dol op tuinieren
 8. ik hou van schilderen
 9. ik hou van het buitenleven en afgelegen plekken
 10. ik ben blij met mijn werk en het feit dat ik zelfstandig ondernemer ben (kijk op www.ieku.nl als je wilt weten wat ik doe)

Gebruik van de recepten

Als je een recept vindt op RenataKookt.nl die je op je eigen website wilt publiceren, doe het dan als volgt:

 1. herschrijf het recept in EIGEN woorden in plaats van het te kopiëren en plakken van mijn website
 2. kopieer niet mijn koppen en
 3. plaats een werkende link naar de bronrecept op RenataKookt.nl. Ik vraag je de recepten in je eigen woorden te herschrijven omdat Google websites “straft”als ze zien dat de content hetzelfde is elders op het web. Hierdoor wordt het moeilijker voor de lezers van mijn website mij te vinden met behulp van Google .

Contact

Wil je mij iets vragen over de recepten op deze blog of over koken? Stuur dan een email naar info@renatakookt.nl

Bewaren

Bewaren

Bewaren