Mojito cocktail

mojito

Te drinken | 9 augustus 2017 | By

Oorspronkelijk komt Mojito cocktail uit Cuba en het vermoeden bestaat dat het daar op de suikerplantages is ontstaan. Hoe dan ook, nu tijdens de zomer is het lekker omdat het drankje door de munt en de limoen heel verfrissend smaakt. Op warme zomerdagen is het geweldig om lekker in je luie stoel in de tuin of op het balkon te gaan zitten en van je mojito genieten. Het mooiste is als je iemand hebt, die de cocktail voor je maakt… dat is nog meer genieten. Maar ook in je eentje redt je het prima!

Mocht je zo’n houten stamper niet hebben – ik heb ze namelijk samen met de glazen gekocht – kun je ook iets anders gebruiken, zoals een ijsschep of een houten lepel. Je kunt de blaadjes en de limoenpartjes zelfs met je handen verbrijzelen, als je helemaal niets anders te pakken krijgt.

Wees voorzichtig als je mojito drinkt. Omdat het lekker zoet is, vergeet je bijna dat er alcohol in zit en voordat je het weet, spreek je vloeiend Spaans!

Nodig wat vrienden uit voor een barbecue of ga lekker Hemingway lezen. Een mojito komt altijd van pas.

mojito

mojito

Als je dit recept gaat maken, laat het mij weten! Schrijf jouw commentaar hieronder of maak een foto en tag mij op Instagram met #renatakookt   

 

Mojito cocktail
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
5 min
Prep Time
10 min
Cook Time
5 min
Ingredients
  1. 1,5 deel witte (Bacardi) rum
  2. 3 barlepels rietsuiker
  3. 1 deel bronwater met bubbels
  4. een halve limoen in kwartjes
  5. een takje munt
  6. ijsblokjes, gestampt
  7. 1 deel = 30 ml
Instructions
  1. Je hebt en stevig, hoog glas nodig met stevige onderkant omdat je gaat stampen. Daarnaast heb je dus ook een houten stamper nodig.
  2. Leg wat muntblaadjes en een partje limoen in je glas. Gebruik de stamper om de blaadjes en de limoen te pletten, zodat de muntolie en de limoensap vrijkomen. Voeg er 2 limoenpartjes en de rietsuiker bij en stamp alles weer. Vul het glas voor 80% met het gestampte ijs, giet er de rum over en vul aan met het mineraalwater. Roer nog door en voeg er meer suiker bij als je dat lekker vindt. Versier je glas met het overgebleven limoenpartje.
  3. Ga zitten in je comfortabele stoel en geniet!
Renata Kookt http://www.renatakookt.nl/
Print Friendly, PDF & Email
Deel dit:
Facebooktwitterpinterestmail

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>