Koffie-walnoten cake

koffie-walnoot cake

Cakes en taarten | 26 maart 2016 | By

Ik had het geluk dit recept juist vandaag te vinden. Ik wilde snel iets lekkers bakken voor ons bezoekers vanmiddag, maar wilde niet een standaard cake maken. Dit is een snelle plaatcake met koffie-walnootsmaak met een lekkere glazuur. Je bakt hem op een bakplaat of in een rechthoekige bakvorm. Ik heb het recept gevonden in een boek van Mary Berry, maar aangepast, omdat de Engelsen van veel meer suiker houden dan wij. Daarnaast gebruik ik voor de versiering hele walnoten omdat het een feestelijk effect geeft. Je hebt dan een echt gebakje!

Het koffie-extract kun je in een goed gesorteerde kookwinkel kopen of online. Mocht je het echt niet kunnen vinden, gebruik dan twee of drie theelepels oploskoffie, opgelost in een beetje kokend water.

Het is een lekkere traktatie voor dit Paasweekend. Maar niet alleen nu, ook voor als je een bezoek krijgt, zoals ik vandaag en je wilt iets op tafel zetten dat er uitziet alsof je de hele ochtend in de keuken hebt gestaan, is dit een geschikt recept. 

ingrediënten voor de koffie-walnootcake

Het beslag wordt gemaakt doordat alle ingrediënten tegelijk in de schaal gaan en worden geklopt. Geen eiwitten apart en dat soort dingen.

beslag voor de koffie-walnootcake

koffie walnotencake

IMG_2718

koffie-walnoten plaatcake

Als je dit recept gaat maken, laat het mij weten! Schrijf jouw commentaar hieronder of maak een foto en tag mij op Instagram met #renatakookt  
 

Koffie-walnoten cake
Write a review
Print
Voor de cake
 1. 225 g zachte boter
 2. 225 g lichte basterdsuiker
 3. 275 g zelfrijzend bakmeel
 4. 2 theelepels bakpoeder
 5. 4 eieren
 6. 2 eetlepels melk
 7. 2 theelepels koffie-extract
 8. 75 g gehakte walnoten
Voor de glazuur
 1. 75 g zachte boter
 2. 180 g poedersuiker, gezeefd
 3. 2 theelepels melk
 4. 1 theelepel koffie-extract
 5. 75 g halve walnoten
Instructions
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Je hebt een vierkante of een rechthoekige bakvorm nodig van ongeveer 30x20 cm. Beboter de vorm en bedek de bodem met het bakpapier.
 3. Doe alle ingrediënten voor de cake in een grote schaal en roer of klop goed tot alles gemengd is. Giet nu het beslag in de voorbereidde bakvorm en bak 35-40 minuten. De baktijd kan verschillen, omdat je oven anders is. Let dus goed op en kijk na 20 minuten of de cake al van de randen loslaat of gebruik een satéprikker om te kijken of hij gaar is (de prikker moet er dan droog uitkomen). Als de cake klaar is, laat hem in de vorm afkoelen.
 4. Maak intussen de glazuur: klop de zachte boter met de suiker, de melk en het koffie-extract.
 5. Zodra de cake afgekoeld is, verdeel de glazuur regelmatig over de top. Snijd de cake in kleine eenpersoons porties, leg ze op een mooie schaal en leg op ieder stukje een halve walnoot.
Adapted from een recept van Mary Berry
Adapted from een recept van Mary Berry
Renata Kookt http://www.renatakookt.nl/
Print Friendly, PDF & Email
Deel dit:
Facebooktwitterpinterestmail

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>