Italiaanse abrikozencake

abrikozencake

Cakes en taarten | 23 juli 2017 | By

Het is moeilijk om echt lekkere abrikozen te krijgen in Nederland. Dit is een Italiaans recept en in Italië kun je heerlijke, sappige abrikozen kopen. Ik moest het nu doen met een bakje van AH… want op de markt waren nu ook geen lekkere abrikozen te koop. Maar goed, de cake is gelukt en de abrikozen waren prima. Ik bak deze cake zonder amandelschaafsel, ik vind het lekker zacht zonder amandelen. Je kunt er natuurlijk amandelen op strooien. De cake blijft een paar dagen smeuïg omdat er olie in zit. Niet dat hij het zo lang overleeft, binnen twee dagen is die hier opgegeten!

Wij vinden deze cake zo lekker, dat ik hem (naast het ricotta-taartje) wel iedere week zou kunnen bakken. Ik doe het niet, want dan zijn we hier als een tonnetje rond binnen no time. Hoewel ik mij met dit recept een beetje voor de gek houd, er zit immers olijfolie in en geen boter…
 

abrikozencake

abrikozencake

Als je dit recept gaat maken, laat het mij weten! Schrijf jouw commentaar hieronder of maak een foto en tag mij op Instagram met #renatakookt  
 

Italiaanse abrikozencake
Write a review
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
35 min
Prep Time
20 min
Cook Time
35 min
Ingredients
  1. 170 g kristalsuiker
  2. 230 ml melk
  3. rasp van 1 citroen
  4. 1 vanillestokje, zaadjes er uit
  5. 100 ml extra vierge olijfolie
  6. 2 eieren, los geklopt
  7. 200 g zelfrijzend bakmeel
  8. 1/2 theelepel bakpoeder
  9. 7-8 abrikozen
  10. amandelschaafsel (optioneel)
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (ventilatoroven op 160 graden).
  2. Halveer de abrikozen en haal de pitten er uit.
  3. Beboter een bakblik (21 cm vierkant of 27x21 cm rechthoek) en bestrooi de vorm met bloem. Je kunt de blik ook met een stuk bakpapier bekleden, dan hoef je het niet te beboteren.
  4. Doe de suiker, de melk en de citroenrasp in een pannetje en laat het heet worden. Roer totdat de suiker is opgelost. De melk mag niet koken. Laat het mengsel 5-10 minuten afkoelen.
  5. Giet het melkmengsel in een kom, doe er los geklopte eieren, de bakpoeder en de bloem bij en klop met een elektrische mixer tot je een glad beslag hebt. Giet het beslag in het bakblik. Leg de halve abrikozen op het beslag en bestrooi ze met het amandelschaafsel als je dat gebruikt. Bak de cake 30-35 minuten of totdat die goudbruin is.
  6. Laat de cake even in de vorm afkoelen en haal het er dan uit. Ik gebruik de Le Crueset schalen en laat mijn cake er in zitten, daaruit snijd ik dan stukjes voor wie wil.
Renata Kookt http://www.renatakookt.nl/
Print Friendly, PDF & Email
Deel dit:
Facebooktwitterpinterestmail

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>