Bladerdeegrolletjes met slagroom

slagroomrolletjes

Desserts | 5 augustus 2017 | By

Gevulde rolletjes worden in Nederland volgens mij niet zo vaak gebakken. In Tsjechië daarentegen kun je ze in iedere patisseriezaak vinden. Ze zijn meestal gevuld met een crème van in au bain marie geklopte eiwitten met suiker. Voor het gemak maak ik nu een recept met slagroom. Een zomers tintje krijgt dit gebakje doordat je frambozen of aardbeien toevoegt.

De vulrollen kun je via Tsjechshop kopen of via Amazon.de of bouwhuis.com. Er zijn twee maten, let er dus op dat je de grotere maat koopt.

Het recept is een groot succes hier in Hoorn, in no time waren alle rolletjes op! Houd er daarom rekening mee met bakken, twee per persoon zou ik zeggen, minimaal …

kremrole

kremrole renata kookt

Vergeet niet de roestvrijstalen rolletjes in te smeren met een beetje olie, anders blijft het deeg plakken en kun je het moeilijker loskrijgen na het bakken.

kremrole

IMG_3542

IMG_3546-2

 

IMG_3547

slagroomrolletjes

Als je dit recept gaat maken, laat het mij weten! Schrijf jouw commentaar hieronder of maak een foto en tag mij op Instagram met #renatakookt  

Bladerdeegrolletjes met slagroom
Write a review
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
30 min
Prep Time
20 min
Cook Time
30 min
Ingredients
 1. bladerdeeg (een pakje met 10 sheets)
 2. 1 ei
 3. 250 g frambozen of aardbeien
 4. 500 ml slagroom
 5. 2 eetlepels poedersuiker
 6. Verder heb je metalen vulrollen nodig, te koop bijvoorbeeld via bouwhuis.com, via amazon.de of via tsjechschop.nl
Instructions
 1. Verwarm de oven voor op 200 graden en laat de bladerdeegplakjes ontdooien. Rol het bladerdeeg uit tot je een grote sheet hebt. Verdeel het deeg met een roller in 10 gelijke strips (als je 10 rolletjes gaat maken).
 2. Besmeer de metalen rolletjes met een beetje zonnebloemolie zodat het deegrolletje er later gemakkelijk afgaat. Draai de strips om de rolletjes heen, zie foto hierboven. Klop het ei los en bestrijk de rolletjes ermee. Bak de rolletjes nu op een bakplaat bedekt met een stuk bakpapier.
 3. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten, hangt van je oven af.
 4. Haal de rolletjes er uit en laat ze even afkoelen. Als ze zo afgekoeld zijn dat je ze kunt vastpakken, haal voorzichtig het bladerdeeg van de rolletjes en laat het nog verder afkoelen.
 5. Snijd intussen de aardbeien in kleine stukjes (ze moeten in de mond van je spuitzak passen) en klop de slagroom stijf met het poedersuiker er in. Doe vervolgens de gesneden aardbeien bij de slagroom en roer alles goed door.
 6. Pak een spuitzak met een brede spuitmond, doe de slagroom-aardbeienmengsel er in en spuit de slagroom in de afgekoelde rolletjes. Bestrooi de rolletjes met een beetje poedersuiker en serveer ze meteen.
Notes
 1. Je moet de gevulde rolletjes niet te lang laten liggen, want dan wordt het bladerdeeg slap. Vul ze daarom pas net voor het opdienen met de slagroom.
Renata Kookt http://www.renatakookt.nl/
Print Friendly, PDF & Email
Deel dit:
Facebooktwitterpinterestmail

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>