Aardbeiencake

aardbeiencake

Cakes en taarten | 17 juli 2016 | By

Van dit recept heb ik maar een foto gemaakt, omdat ik het even snel tussendoor gebakken heb. Maar achteraf is dit recept zó lekker dat ik het je niet kan onthouden. Je moet deze cake bakken! Heerlijk. De aardbeien zijn nu nog steeds te koop, dus wees snel, haal morgen snel wat aardbeien en verras je dierbaren.

Als je dit recept gaat maken, laat het mij weten! Schrijf jouw commentaar hieronder of maak een foto en tag mij op Instagram of Facebook met #renatakookt  
 

Aardbeiencake
Write a review
Print
Ingredients
 1. 175 g zachte boter
 2. 150 g kristalsuiker
 3. 150 g zelfrijzend bakmeel
 4. 2 eieren
 5. 3 eetlepels melk
 6. 100 g gemalen amandelen
 7. 400 g schoongemaakte aardbeien gehalveerd
 8. poedersuiker voor de versiering
Instructions
 1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Beboter een cakebakblik (23 cm). Klop de boter met de suiker en doe er vervolgens de eieren, de bloem, de melk en de gemalen amandelen bij. Goed roeren. Meng er nu voorzichtig de gesneden aardbeien door en bewaar een beetje voor later.
 2. Giet het beslag in de bakblik, spreid de achtergehouden aardbeien er overheen en bak de cake ongeveer 50-70 minuten in de oven. De baktijd hangt van je oven af. Kijk met een satéprikker of de cake na 50 minuten gaar is en als het niet zo is, laat hem nog even in de oven.
 3. Bestrooi daarna met de poedersuiker. De cake ruikt heerlijk naar aardbeien.
Renata Kookt http://www.renatakookt.nl/
Print Friendly, PDF & Email
Deel dit:
Facebooktwitterpinterestmail

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>